Éttermi próbavásárlás

seethaler_etteremmarketing3.jpg

Mindig is azon gondolkodtál, miben tudna erősebb lenni az éttermed, mik a gyengeségeid, mit lehetne esetleg változtatni a nagyobb siker érdekében? Mit szólsz hozzá, ha ezt valaki feltérképezné, és egy kész anyagban, feketén-fehéren leírná Neked, sőt még cselekvési tervet is adna? 120 féle vizsgálati szempontot írtunk össze, ami alapján ellenőrzünk egy éttermet - így mindenre fény derül, hogy mit lehet változtatni. 

próbavásárlás (angolul mystery shopping) célja, hogy a szervezet objektív értékelést, visszajelzést kapjon a Vendégekkel történő kapcsolattartásról. Célja, hogy megelőzze az ügyfelek problémáit. Abból a felismerésből született a módszer, hogy a vásárlói döntések nagy része az üzletben történik, és a felszolgálókon, a környezeten és az üzleti folyamatokon múlik. A titkos vásárlás során a próbavásárló vizsgálja az emberi tényezőt, a tárgyi feltételeket, környezetet és az előírt sztenderdek betartását.

Szolgáltatásunk révén a következő folyamaton megyünk végig, és a következőket vizsgáljuk:

 

 

 

1. lépés: a titkos próbavásárlás az étteremben

A folyamat végén erre kapsz választ: 

 • Megfelelő-e az étterem kínálata? (van-e ház étele és itala, menü és a'la cart kínálat, a bárban, kiszolgáló helységekben folyó munka zavarja-e a Vendégeket, vannak-e upsell - kosárérték növelő - és későbbi vásárlásra vonatkozó akciók, személyes visszainvitálás az étterembe, zeneszolgáltatás, légkondícionálás, fizetési módok megfelelőek-e)
 • Az étterem fizikális megjelenése megfelelő? (1. az utcáról nézve 2. belépve az étterembe 3. Asztal, székek, teríték 4. Mellékhelységek és kiegészítő helységek)
 • Milyen az étlap megjelenése? (megjelenés, terjedelem, olvashatóság, rendszere, stílusa, étel intolerancia jelzése, kiegészítő információk, hozzáférhetőség)
 • Milyenek az ételek? (választék nagysága, specialitások, ételek tálalása, hőfoka, minősége, ízesítése, zamata, textúra változatossága, színei és formái)
 • A márka értékek rendben vannak-e? (alapsztori, küldetés, márkanév egyedisége, logó egyediség, színek az étteremben, egységesség, stílusjegyek)
 • A kiszolgálás megfelelő? (alkalmazottak attitűdje, udvariasság, segítőkészség, megjelenés, alkalmazottak illata, szakismeret, informálás, panaszkezelés)
 • Számolás, fizetés, árak (az első benyomás az árakról, árszint, a fizetés kérése, a számolás korrektsége, a fizetés módja)

2. LÉPÉS: A szakértői látogatás az étteremben

Második lépésünkben már felfedjük "kilétünket" a Kollégák előtt, ugyanis már a kiszolgáló helységekben, konyhában is kutakodunk. Ez alapján a háttérben folyó munkát vizsgáljuk, és optimalizáljuk.

A folyamat végén erre kapsz választ:

 • Étteremben az asztalok és székek elrendezése megfelelő-e?
 • Konyhatechnológiai elemzés  (pl. konyha elrendezés a nagyobb produktivitás elérése érdekében, konyhai berendezések minősége és terhelhetősége)
 • A konyhai személyzet, fehér- és feketemosogatók útjainak kereszteződései, konyhai pályák elrendezése, optimalizálása
 • Élelmiszerbiztonság, HACCP
 • Élelmiszer beszerzési források optimalizálása, logisztikai audit

3. LÉPÉS: Az online elemzés és audit elkészítése

Utolsó lépésünkben az online térben kutatunk: vajon megfelelő az étterem megjelenése a weben, Facebook oldalon, Foursquare-n és Tripadvisoron? Miben lehetne még javítani a Vendégszerzést a világhálón?

A folyamat végén erre kapsz választ:

 • weboldal megfelelő? (átláthatóság, használhatóság, egyértelműség, információk teljessége, asztalfoglalási lehetőség, reszponzivitás, promóciók megjelenése, arcok, kollégák, csapat megjelenése, arculattal megegyező megjelenés)
 • Közösségi média ki van használva? (hangnem, posztok gyakorisága, posztok időbelisége, képek, videók és élő közvetítések, párbeszéd és reagálás a hozzászólásokra, értékelésre reakció, moderálás, Facebook ügyfélszolgálat, Foursquare, Google és Tripadvisor értékelések, azokra való reakciók)
 • Vannak-e cikkek és PR megjelenések az étteremről?

Ezek után összesítjük az eredményeket, és egy anyagban átadjuk a megrendelőnek, a javítandó és megfelelő részekkel együtt, javaslatokkal és cselekvési tervvel. Meghatározzuk a gyengeségeket, erősségeket, lehetőségeket és veszélyeket is. 4P elemzést végzünk, hogy a Price (árpolitika) – Product (termék politika) – Place (helyszín) – Promotion (promóció) megfelelő-e.

A csomag ára: 160.000 Ft+ÁFA

MEGRENDELÉS

SEETHALER

Seethaler Consulting Kft.

info[kukac]seethaler[pont]hu

+3620 983 7723

1384 Budapest Pf. 770.

seethaler logo footer

kornyezetvedelem Cégünk fontosnak tartja a környezetvédelmet. Törekszünk rá, hogy irodánk "zöld irodaként" működjön, folyamataink főleg online zajlanak.