Médiamegjelenések

Almer01484_5_6_7.jpg
Cikk címe: Külvárosi bisztró belvárosi minőséggel
Médium: Bors, Kisalföld, Délmagyar
Dátum: 2018-02-14

 

Vajon jó éttermeket lehet találni Budapest belvárosán kívül is? Erre keressük a válaszunkat most Újpesten, a metró végállomás szomszédságában lévő Központ Bisztróban. Jóval kecsegtet a vendéglátóhely, bemutatkozásuk szerint izgalmas konyhával, heti menüvel várják a betérőket, és kézműves sörök-borok, koktélok, hamburgerek, saláták, sütemények sőt reggeli is helyet kap az étlapon – persze a „normál” felszolgált leveseken, sülteken kívül. Az „izgalmas” jelzővel nem tévedtek, olyan érdekességeket is találunk, mint forró szörpök vagy ízesített kávék.

Attól függetlenül, hogy a városrész centrumában (erre utal a név is) lehet találni az étkezdét, a parkolás meglepően könnyű, ha az ember nagyon ismerős arrafelé.  A kivilágítatlan tábla miatt elgondolkoztunk ugyan az étterem hollétén, de bent barátságos bisztróhangulattal találkoztunk. A lila-narancssárga üde színek egyvelegét némiképp ellensúlyozza a falak és lámpák határozott téglalap alakjai, a kényelmes puha székekét pedig a robosztus világos faasztalok sziluettjei – ezek összessége egy nagyon minőségi és dekoratív látványt eredményez. Ugyan a zöld növények hiányoznak a képből, de a szép kis megoldások láttán ezt el is felejtjük – a táblákon a vicces feliratok mellett az aktuális ajánlatok olvashatóak, és mindenhol visszaköszönnek a hely színei és logója: a lábtörlőtől kezdve a bárszékeken át, a szalvétákig. Ez aztán a remek munka!

Kis vártatva érkezik aztán a „feketeleves”, ami ebben az esetben nem rosszat, hanem egy kiváló fekete-fehér bablevest rejt: egy földesebb, karakteresebb és sűrűbb fekete lét, és egy lágy folyósabbat fehér társából, összeöntve, igazi változatosságot jelentve ezzel – nem csak ízben, de textúrájában is a rajta „felejtett” egész babokkal együtt. De ennél nagyobb dobás az erdei gombás szarvas ragulevesük, amelynek evését egyszerűen nem tudtuk abbahagyni. Fehérrépa, sárgarépa, burgonyagombóc és rókagomba tülekedik a tányérunkban arra várva, hogy a borókabogyós-babérleveles levessel együtt bekanalazzuk. Igazán tartalmas és lenyűgöző ételt találtunk ezzel Újpest fejlődő csomópontján.

A főfogások között jót és rosszat is tapasztaltunk. Tessék feltétlenül kipróbálni a Rozé kacsamellet aszalt szilvás gnocchival, szilvamártással és pirított mandulával és akkor döntsenek a Panko morzsás sült pálcás karaj mellett, ha éppen kevés savuk van. Ugyanis az e mellé tálalt zöld-dinnye chutney és rozmaringos mustár elegendő savasságot és túlzó ízeket produkált a szánkban. Még a komponensek együtt kóstolásakor is csak ezeket lehetett kiérezni az ételből, a burgonyapüré és a karaj neutrális íze mellett – holott ezeknek kellett volna lennie az „étel sztárjainak”. Azonban a kacsa gyönyörűen félig véresre átsütött formában érkezett hozzánk, megőrizve annak szaftjait és ízeit. A gnocchiba belekeverték az aszaltszilvát, ami egy plusz csavart eredményezett, erre a fogásra a ropogós mandula és a kevésbé édes szilvamártás tette fel csak a pontot. Tálalásában, hőfokában, minőségében, ízesítésében, textúra változatosságában, de még a kecsegtető színeiben is maximálisra vizsgázott. 

A kávénk előtt – a felszolgáló hölgy tanácsára – még megkóstoltuk a forró almás pitét is, ami pohárdesszertként öltött alakot a Központ bisztró chefjének kezei között. Alul összetört piskótaalap – forró alma és csodálatos fahéjas müzli, amely nagyon jól esik az ember fiának ebben a hideg időben.

Végítéletünk mindenképpen pozitív Újpest színfoltjában, pár apró bizonytalanságtól eltekintve szép két órát töltöttünk ott, remek ételek, barátságos és nem tolakodó felszolgálás mellett, profi kivitelezés közepette, az árszint pedig harmonizált a kapott szolgáltatással. Még visszatérünk!

Értékelés:

Az étterem kívülről, parkolás és megközelítés: 4,3 / 5 pont

Belső tér, hangulat, asztal és teríték: 4,2 / 5 pont

Mosdók színvonala, tisztaság, világítás és dekoráció: 4,5 pont / 5 pont

Ételek és italok, kiszolgálás: 4,6 / 5 pont

Számolás, fizetés, árak és étlap: 4,5 / 5 pont

Összességében: 4,42 pont / 5 pont

Balla-Seethaler Tamás

Étterem marketing szakember, gasztronómiai tanácsadó, a Seethaler Consulting tulajdonosa  - seethaler.hu

SEETHALER

Seethaler Consulting Kft.

info[kukac]seethaler[pont]hu

+3620 983 7723

1384 Budapest Pf. 770.

seethaler logo footer

kornyezetvedelem Cégünk fontosnak tartja a környezetvédelmet. Törekszünk rá, hogy irodánk "zöld irodaként" működjön, folyamataink főleg online zajlanak.